Megtaláltuk Pécs legkakaósabb, legnagyobb kakaós csigáját, amiből egy is elég
Fizikából tudhatjuk, az ék, a csavar, a retesz az egyszerű gépek közé tartozik. De mi van a csigával? Főleg, ha kakaós! A válasz egyszerű. Ha Blum Károlyné, Margit szorgos tenyereiből került ki, akkor nagyon finom. A pécsi Babits gimnázium diákjai, dolgozói tudnának erről többet is mesélni. Mert immár tizennégy éve, sok-sok éhes ember áll érte sorban a büfénél. Lehet látni, kinek jutott, az ujjak, a szájak szegletei árulkodnak arról, melyikük tolakodott legügyesebben a szünetben. Az erdélyi családi recept legkevesebb évszázados, hiszen özvegy Blum Károlyné, Margit is nagymamájától leste le a kelt tészta titkait. Ami már nyersen is szépen mutat. Amikor viszont kinyújtva elterül rajta a kakaómassza, meg a rálocsolt étolaj, már tisztán látható, itt nincsen szó holmi fukarkodásról. Máshol azért nem szokták ilyen bőkezűen szórni tölteléket. A felcsavarás, meg a szeletelés után máris mehet az...
- Hirdetés -