Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Így fermentálj otthon szinte bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt

A különféle táplálkozási irányzatok folyton jönnek-mennek, ám szép lassan szinte mindig kiderül, hogy a jó öreg, természetes és hagyományos módszereknél nem tudunk jobbat alkotni. Jó példa erre a fermentálás is! Tavaly év végén publikáltak egy tanulmányt a probiotikumokról, amiből kiderült, hogy a mesterségesen „előállított”, jótékony baktériumok nem feltétlenül hasznosak a szervezet számára. Ugyan vannak, akiknek segítenek, de a vizsgált alanyok egy részénél egyenesen hátráltatták a gyógyulást. És hogy mit ajánlottak a probiotikumok helyett a kutatók? A fermentálást! Védeni kell az emésztőrendszerünket Sokan nem tudják, de az emésztőrendszerünk jó állapota kulcsfontosságú az egészségünk megőrzése szempontjából. A tápanyagok, amiket a szervezetünkbe viszünk, éppúgy itt szívódnak fel, mint a méreganyagok, amik bejárják az egész testünket. A nyirokkeringésünk 70-80%-a átszövi a bélrendszert, márpedig köztudott, hogy a nyirok- és az immunrendszer nagyon szoros kapcsolatban áll egymássa...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu