Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nyersen mérgező, feldolgozva csodaszer ez a bogyó

Ugyan tavasszal virágzik, ősszel sem kell lemondanunk a fekete bodzáról, ugyanis a bogyójából is nagyon sok finomság készíthető például bor, szörp, lekvár. Viszont legyünk vele nagyon óvatosak, mert nyersen fogyasztva mérgező. A fekete bodza hazánkban őshonos cserje. Nagy, tányérszerű, fehér virágzata, és fekete bogyótermése van. Vízigénye közepes, folyamatos öntözést nem igényel, azonban ha túlságosan nagy a meleg és a szárazság, akkor érdemes megöntözni. A bodza könnyen terjed gyökérsarjakkal, de ezt metszéssel meg tudjuk fékezni. Ez készülhet a fekete bodza bogyójából Akkor érdemes leszedni, amikor már teljesen feketék lettek a bogyók, mert ekkor tökéletesen érett, és természetesen ilyenkor a legjobb. A fekete bodza bogyójából nagyon sok finomság készíthető. Amikor feketére vált a színe, gyűjtsünk be belőle minél többet, és készítsünk bort, szörpöt vagy lekvárt! Szörp és lekvár elkészítési útmutató az Agroinform cikkében. Viszont legyünk vele nagyon óvatosak, mert nyersen fogyasz...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Változások az Ubernél