Nyersen mérgező, feldolgozva csodaszer ez a bogyó
Ugyan tavasszal virágzik, ősszel sem kell lemondanunk a fekete bodzáról, ugyanis a bogyójából is nagyon sok finomság készíthető például bor, szörp, lekvár. Viszont legyünk vele nagyon óvatosak, mert nyersen fogyasztva mérgező. A fekete bodza hazánkban őshonos cserje. Nagy, tányérszerű, fehér virágzata, és fekete bogyótermése van. Vízigénye közepes, folyamatos öntözést nem igényel, azonban ha túlságosan nagy a meleg és a szárazság, akkor érdemes megöntözni. A bodza könnyen terjed gyökérsarjakkal, de ezt metszéssel meg tudjuk fékezni. Ez készülhet a fekete bodza bogyójából Akkor érdemes leszedni, amikor már teljesen feketék lettek a bogyók, mert ekkor tökéletesen érett, és természetesen ilyenkor a legjobb. A fekete bodza bogyójából nagyon sok finomság készíthető. Amikor feketére vált a színe, gyűjtsünk be belőle minél többet, és készítsünk bort, szörpöt vagy lekvárt! Szörp és lekvár elkészítési útmutató az Agroinform cikkében. Viszont legyünk vele nagyon óvatosak, mert nyersen fogyasz...
- Hirdetés -