Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Környezettudatos és fenntartható termelés: így válik a szalma élelmiszerré

Az élelmiszertermelés fenntarthatósága egyre nagyobb figyelmet kap napjainkban, mivel a globális népesség növekedésével párhuzamosan az élelmiszerigény is folyamatosan emelkedik. Ebben a kontextusban különösen fontos szerephez jutnak a termesztett gombák, mint a csiperke és a laskagomba, amelyek jelentős előnyökkel járhatnak mind az egészség, mind a környezet szempontjából. A Bio-Fungi Kft. Magyarország és Közép-Európa egyik vezető gombatermelő vállalkozása. A 100 %-ban magyar családi vállalkozás már több, mint 30 éve foglalkozik gombatermesztéssel, valamint gombakomposzt előállítással. Az elmúlt években a gombák fogyasztása világszerte növekedett. Hazánkban az egy főre jutó gombafogyasztás kb. 1,5 kg. Az elmúlt években mind Európában, mind hazánkban a fogyasztás növekedése figyelhető meg, különösen a csiperke és a laskagomba esetében, melyek egyre gyakrabban kerülnek az asztalokra. Ez a növekedés összefügg azzal is, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak és egészségtudatosabbak, előn...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu