Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nálunk a kukoricatermesztők réme, máshol drága ínyencség

Egyes országokban értékes ínyencség, viszont máshol a kukoricatermelők küzdenek ellene: ez a golyvásüszög. A gombafajt elsősorban a kukoricatáblák kórokozójaként ismerik. Azonban néhány étteremben sokat fizethetnek érte. Van, ahol ínyencség a golyvásüszög A huitlacoche – avagy a magyar nevén golyvásüszög – több országban is igazi ínyencségnek számít manapság, főleg Latin-Amerikában. Pedig a hírneve eddig igen negatív volt, ami azzal magyarázható, hogy veszélyes kártevő, amely a kukoricán élősködik. A drága gombafajt gyakran nevezik mexikói szarvasgombának is. Az aztékok is ismerték, hiszen megtámadta és eltorzította a kukoricáik csöveit. Azonban később, Mexikóban rájöttek, hogy főzéssel a gomba ízletes, földes, mogyorós, füstösen édeskés ízűvé válik, valamint sokféle ételhez felhasználható. Arrafelé drága csemegének számít manapság, és Michelin-csillagos éttermekben is elérhető. A Dining Guide megjegyzi, az őshonos kukoricafajták újrafelfedezése is hozzájárul a huitlacoche elterjedé...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu