Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kiderült, miért olyan sikeres a fekete fokhagyma

Különleges fermentálással állítanak elő fekete fokhagymát spanyolok. A termék világszerte kapós, hiszen számos bizonyíték van rá, hogy a fogyasztásának több, kedvező hatása van a szervezetre, mint a hagyományos, fehér terméknek. És a szaga sem kellemetlen. Egyre népszerűbb a fekete fokhagyma Spanyolországban fejlesztették ki a fokhagyma fekete színűre érlelésének a módját. A gyakorlatban ehhez friss fokhagymát használnak, amit 60-90 fokon, kontrolált atmoszférában, 80-90 százalékos páratartalom mellett fermentálnak – írja a FreschPlaza. A folyamattal megnő a termék antioxidáns-hatékonysága, valamint számos fizika-kémiai tulajdonsága is módosul. Fokozódik a fokhagymafogyasztás után jelentkező gyulladásgátló hatás, illetve erősödik a vércukorszint-szabályozó tulajdonság is. A termék fogyasztásával mérsékelhető az oxidatív stresszt, valamint a kedvező, eredeti étrendi hatásait is megtartja a zöldség. Viszont eltűnik a fokhagyma kellemetlen szaga. Sőt, egyes szakértők szerint alkalmazha...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu