Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Fillérekből elkészül az ízletes házi vaj: de nagyon nem mindegy, mire használod

Vajat többféle állat tejéből lehet előállítani, hazánkban elsősorban a tehéntej a jellemző. Egy kilogramm vaj elkészítéséhez mintegy 21 liter tejre van szükség, hiszen a vaj kizárólag tejből és/vagy tejszínből készül. Persze adhatók hozzá adalékanyagok (például színezékként béta-karotin), de csak akkor, ha ezek nem a tej bármely alkotóelemének teljes vagy részleges helyettesítését szolgálják. Ha te sem szívesen böngészed az alapanyaglistát, viszont szereted a vajat, akkor érdemes megpróbálni otthon elkészíteni. Elsőre talán azt gondolod, hogy bonyolult, vagy szinte lehetetlen, de most mutatunk egy receptet, amely alapján pillanatok alatt az asztalon lehet a krémes, lágy, saját készítésű házi vajad.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Folytatja a terjeszkedést az OTP

vasarnap.hu

10perc.hu