Ez az öt fajta adja a legkiválóbb sertéshúsokat
A világ legkiválóbb sertéshúsai egyszerre rendelkeznek egyedi ízvilággal, valamint márványozott, puha, lágy és selymes textúrával. Soroljuk a legjobb húsokat adó sertésfajtákat. A listán szerepel több ázsiai és európai fajta is, köztük egy magyar: a mangalica. A világ egyik legjobb húsát adja a magyar mangalica Számos konyha – köztük a magyar – alapvető alapanyaga a sertéshús. A sertések számos fajtáját nemesítették az évezredek alatt részben azért, hogy a legkiválóbb minőségű húsokat nyerhessék ki belőlük. Soroljuk, manapság mely sertésfajták adják a legjobb sertéshúst. Mangalica: Magyar sertésfajta. Egész testét göndör szőrzet borítja. Élettartalmuk a legtöbb fajtánál akár háromszor hosszabb lehet. Ennyi idő alatt nagyon magas zsírtartalmú szalonnaréteget képesek növeszteni. A felhalmozott zsírjuk átszövi a húsukat, és különösen lágy, selymes textúrát, valamint egyedi ízt kölcsönöz annak. Berkshire: Ritka, ősi angol fajta. Húsa szaftos, zsenge textúrájú, rózsaszínű és erősen márvá...
- Hirdetés -