5 élelmiszer a fejfájás csillapításához
Előfordul, hogy a fejfájással bajlódóknak nem kell gyógyszerért nyúlniuk. Egyes élelmiszerek is képesek felvenni a harcot az ilyen jellegű panaszok néhány kiváltójával. Olyan ételeket sorolunk, amelyek fogyasztásával nagyobb eséllyel elkerülhető vagy kezelhető a probléma. Fejfájás-csillapító élelmiszerek A Real Simple dietetikusa szerint egyes élelmiszerek fogyasztásával bizonyos esetekben megelőzhető vagy mérsékelhető a fejfájás. A listájáról sorolunk ötöt, amelyek alkalmasak lehetnek ilyen célokra. Banán: Magas szénhidrát-tartalma miatt hatékony éhségcsillapító. A rostjai elősegítik az optimális gyomorműködést, így hozzájárulnak a bél-agy tengely működéséhez. Emiatt csökkenteni tudják a központi idegrendszer olyan betegségei kialakulásának az esélyét, mint például a migrén – írja a Magyar Mezőgazdaság. Borsmentatea: A kiszáradás egyik jellemző velejárója a fejfájás, ezért is fontos a megfelelő folyadékbevitel. Azonban a borsmentatea nemcsak folyadékforrás lehet, hiszen a borsmenta...
- Hirdetés -