Fillérekből elkészül otthon: ez a fermentált egészségbomba lehet az ősz favoritja
Beköszöntött az ősz, ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a náthára, megfázásra, hisz nappal még meleg van, de reggel és este alaposan lehűl a levegő. Az iskola is elkezdődött, a feszültség, a stressz pedig csökkenti a szervezet ellenálló képességét, védtelenebbek vagyunk a fertőzésekkel szemben. Különösen fontos ebben az időszakban a megfelelő vitaminpótlás és a bélflóra védelme, hiszen, bár elcsépelten hangzik, de igaz: az egészség a belekben kezdődik. Ha a normál bélflóra működése zavart szenved, az immunrendszer védőfunkciója sem működik tökéletesen. Ráadásul a fermentált zöldségekkel két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nemcsak a szükséges probiotikum mennyiségét, hanem az ajánlott rostmennyiséget is bevihetjük velük a szervezetünkbe. Nem ördöndősség, érdemes ősszel otthon fermentálnunk néhány zöldséget, bármilyet, így bátran kísérletezzünk, és fermentáljuk azt, amit épp akciósan tudunk megvenni a piacon. Mutattjuk, mire érdemes odafigyelni.
- Hirdetés -