Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ételek, amelyek serkenthetik az agyműködést

A megfelelő ételek fogyasztása is segíthet az esetleges mentális egészségügyi problémák kezelésében, ahogyan a kedélyállapotunkra is hatással lehetnek. Mutatunk nyolc olyan élelmiszercsoportot, melyek fogyasztása kifejezetten jótékonyan hathat az agyra. Nyolc étel az egészségesebb agyért Egyes élelmiszerek fogyasztása segíthet az agy jó teljesítményének a fenntartásában. Sorolunk néhány élelmiszercsoportot, amelyek kifejezetten ajánlottak az említett cél elérése érdekében: Fermentált élelmiszerek: Segítenek növelni a bélrendszerben élő hasznos mikrobák sokféleségét. A bélrendszerben lévő baktériumok a szorongástól kezdve az agyunk szerkezetéig számos dolgot befolyásolhatnak – írja a Magyar Mezőgazdaság. Tea, kávé és étcsokoládé: Polifenolokban gazdagok, amelyek a bélben fenolsavakká alakulnak, amelyek védő hatással vannak az agysejtekre. Egyes teák egyébként is csökkenthetik a szorongást és javíthatják a memóriát. A koffein növelheti egy olyan enzim szintjét az agyban, ami véd a dem...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Mesés osztalékot fizet a Mol

vasarnap.hu

10perc.hu