Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Élelmiszerek, amelyek gyulladásokat okozhatnak

Néhány étel fogyasztása elősegítheti krónikus gyulladások kialakulását a szervezetben. Ezért a helyes étkezés egyre nagyobb figyelmet kap az egészség és a wellness világában. Mutatjuk, mely közkedvelt élelmiszereket érdemes hanyagolni, ha el akarjuk kerülni az említett problémát. Tíz élelmiszer, melyeket nem ajánlott fogyasztani a szakértő szerint Néhány étel fogyasztása különösen ajánlott azoknak, akik el szeretnék kerülni a krónikus, alacsony fokú gyulladások kockázatát. Ebbe a csoportba tartozhatnak például az omega-3 zsírsavakban, rostokban és polifenolokban gazdag élelmiszerek. Azonban egyes étrendek hozzájárulhatnak az említett probléma kialakulásához. Mutatunk 10 élelmiszert, melyeket a szakértő szerint ajánlott kerülni, ha mérsékelnénk a gyulladások kialakulásának kockázatát. Cukros üdítőitalok: Wan Na Chun dietetikus szerint „a cukorral édesített italok a legújabb tanulmányok szerint a gyulladáskeltő citokinek felszabadításával fokozzák a krónikus gyulladást a szervezetben”...

10perc.hu

vasarnap.hu

Növekedés.hu