Így védheted ki a bolti árhorrort: készíts hurkát, kolbászt otthon, olcsóbb és finomabb, mint a hentesnél
A disznóvágások ideje november 30-tól, disznóölő Szent András napjától kezdődtek és februárig tartottak vidéken a régi időkben, de az biztos, hogy nem telt el tél egy-két disznó levágása nélkül faluhelyen. Mivel ebben az időszakban elég hideg volt, így a hús könnyebben elállt hűtőszekrény nélkül is a kamrában besózva, vagy épp füstölve fellógatva. A disznóvágásra összegyűlt az egész család, a rokonok és a szomszédok, igazi közösségi esemény volt. Aki teheti, érdemes részt vennie egy hagyományos falusi disznóvágáson, de hurkát vagy kolbászt otthon is készíthetünk, akár a panelban is. Ha a sertéshús és minden egyéb hozzávalók árát nézzük, a mostani drágulás mellett megéri kipróbálni egy jól bevált receptet, sokat spórolhatunk így a disznótoroson. Nem kell ehhez más, csak elhatározás, egy jó kis hurkatöltő, meg egy hagyományos és finom recept. Mutatjuk.
- Hirdetés -