Tudtad? Ezeket az ételeket soha ne tedd a hűtő ajtajába!
Tudtad? Ezeket az ételeket soha ne tedd a hűtő ajtajába! Szőcs Abigél 2025. 10. 30., cs - 13:47 A hűtő az egyik legpraktikusabb találmány a konyhában, de van egy része, ami kifejezetten rossz hely az ételek számára. Sokak szerint a hűtő ajtaja a legpraktikusabb hely a mindennapi alapélelmiszereknek – például a tejnek, vajnak vagy tojásnak. A szakértők szerint azonban ez valójában a legrosszabb hely, ahová ezeket tehetjük. Minden alkalommal, amikor kinyitjuk a hűtőt, meleg levegő áramlik be, és az ajtó az, ami elsőként felmelegszik. Emiatt nemcsak a hőmérséklet magasabb ott, de folyamatosan ingadozik is. A vaj például állandóan felmelegszik, majd újra lehűl – ez pedig gyorsan tönkreteheti. Ugyanez igaz a tejre, a tojásra, a húsra, a halra, a lágy sajtokra és a maradék ételekre is. Ezek a termékek különösen érzékenyek a hőmérséklet-változásra, és hamarabb megromolhatnak, ha az ajtóban tárolod őket. Hová tedd inkább az ételeket? Ha szeretnéd, hogy az élelmiszerek frissek maradjanak, a ...
- Hirdetés -
