Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Hogy készül a folyékony búfelejtő? Így telik egy nap a pálinkafőzdében

Hogy készül a folyékony búfelejtő? Így telik egy nap a pálinkafőzdében Károly Beáta 2025. 08. 26., k - 10:26 Amikor Csicsón útbaigazítást kérünk, hogy merre van a pálinkafőzde, a helyiek egy pillanatig sem lepődnek meg. Részletesen magyarázzák, hol, merre kell elfordulni. Augusztus eleje van. Barackillat és forróság csap meg, amikor belépünk az ajtón. Letti kutya szalad elénk, a gazdái – Hostomský Károly és Karolina – a 32 fokos melegben is szorgoskodnak. A Csicsói Párlat Manufaktúra 2017 őszén nyitott meg. Károly eredetileg geográfusként végzett Prágában, gazdasági és társadalmi földrajzot tanult, de mindig is vágyott rá, hogy visszatérjen szülőfalujába. A pálinka lett az, ami ehhez megadta a löketet. – Az egyik évben rengeteg gyümölcsünk termett. Nem tudtuk, mi legyen vele, aztán arra gondoltunk, főzetünk belőle pálinkát. Ekkor jöttünk rá, hogy a környéken nem igazán van bérfőzde. Így jött az ötlet, hogy létrehozhatnánk egy sajátot, főleg, hogy nagyon szerettem volna valami saját ...

Femcafe.hu

Borsonline

atv.hu

Meghalt Graham Greene

naphire.hu

Médiapiac

vasarnap.hu

10perc.hu

Gondola

Dödölle