Hogy készül a folyékony búfelejtő? Így telik egy nap a pálinkafőzdében
Hogy készül a folyékony búfelejtő? Így telik egy nap a pálinkafőzdében Károly Beáta 2025. 08. 26., k - 10:26 Amikor Csicsón útbaigazítást kérünk, hogy merre van a pálinkafőzde, a helyiek egy pillanatig sem lepődnek meg. Részletesen magyarázzák, hol, merre kell elfordulni. Augusztus eleje van. Barackillat és forróság csap meg, amikor belépünk az ajtón. Letti kutya szalad elénk, a gazdái – Hostomský Károly és Karolina – a 32 fokos melegben is szorgoskodnak. A Csicsói Párlat Manufaktúra 2017 őszén nyitott meg. Károly eredetileg geográfusként végzett Prágában, gazdasági és társadalmi földrajzot tanult, de mindig is vágyott rá, hogy visszatérjen szülőfalujába. A pálinka lett az, ami ehhez megadta a löketet. – Az egyik évben rengeteg gyümölcsünk termett. Nem tudtuk, mi legyen vele, aztán arra gondoltunk, főzetünk belőle pálinkát. Ekkor jöttünk rá, hogy a környéken nem igazán van bérfőzde. Így jött az ötlet, hogy létrehozhatnánk egy sajátot, főleg, hogy nagyon szerettem volna valami saját ...
- Hirdetés -