Lárvák, skorpiók és csirkehús: bizarr hozzávalók teszik legendássá Mexikó italait - SzeretünkUtazni
A mexikói tequila és mezcal nemcsak ital, hanem maga a mexikói hagyomány: agávéból készülnek, sokszor hús, bogár vagy gyümölcs is kerül beléjük. A legritkább mezcalok akár harmincféle agávéból, kézi módszerekkel készülnek, palackjaikban lárvát, skorpiót, sőt, csirkemellet is találni. Ezeket az italokat nem lehajtják, hanem lassan kortyolják, hogy réteges ízükben felfedezzék Mexikó földjét és legendáit. A minőséget a növény, a hagyomány és a mesterség adja – minden korty egy szelet Mexikó. A Lárvák, skorpiók és csirkehús: bizarr hozzávalók teszik legendássá Mexikó italait bejegyzés először SzeretünkUtazni.hu-én jelent meg.
- Hirdetés -