Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ne vedd meg azt az élelmiszert, amiben ilyen adalékok vannak

Az alábbi 3 mesterséges adalékanyag számos termékben megtalálható. Ha ezeket látod az összetevők között, biztos lehetsz benne, hogy az étel fogyasztását nem javasolják a szakértők. Az ultrafeldolgozott élelmiszerekben található adalékanyagok ártanak az emésztésnek. Fokozzák a gyulladást, felboríthatják az egészséges bél mikrobiomot, sőt akár még az immunrendszert is károsíthatják - írja a Magyar Mezőgazdaság egy brit cikk kapcsán. Mesterséges édesítőszerek Leggyakrabban aszpartámmal, szukralózzal, szacharinnal, aceszulfám-K-val találkozhatunk a címkén, mint az édesítéshez használt adalékanyag. Káros hatást fejtenek ki a bél mikrobiomjára, csökkentik az ott lévő jótékony baktériumok számát. Ez pedig akár inzulinrezisztenciához is vezethet, mely a cukorbetegség előszobája. Emulgeálószerek adalékanyag A legtöbb emulgeálószer valamilyen E-számmal rendelkezik, sokszor természetes eredetűek (pl. guargumi), ám egészségünkre gyakorolt hatásuk korántsem pozitív.Fogyasztásuk hatására megnőhet...

Femcafe.hu

atv.hu

naphire.hu

Médiapiac

vasarnap.hu

10perc.hu

Gondola

Blikk