Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ki ne dobd: erre használható a narancshéj

Sokan kidobják a hámozás után, ám egy kis kreativitással sok mindenre használható a narancs héja. Kerülhet salátaöntetbe, lehet belőle fűszer, arcpakolás vagy akár szúnyogriasztó is. A friss héjat beleapríthatjuk olívaolajba, így ínyenc salátaöntetet kaphatunk. Ha pedig a barnacukortartóba narancshéjat teszünk, nem fog megkeményedni és egy darabba összeállni a cukrunk. A citrusfélék héja lefagyasztható, így felengedés után sok mindenre használhatók, és ugyanolyan zamatosak, mint új korukban. Nemcsak fűszerezni csodálatosak, hanem készíthetünk belőlük például illatosító főzetet és takarítószert is - írja a Magyar Mezőgazdaság. Narancspor: fűszerezésre, arcpakolásra Mossuk meg alaposan a gyümölcsöket. Hámozzuk meg vékonyan, és tegyük egy tányérra, vagy tepsire úgy, hogy a belső oldaluk legyen felül. Meleg helyen (radiátor felett, aszalóban, a legkisebb hőfokra állított sütőben) szárítsuk meg teljesen, zörgősre. Fűszerdarálóban őröljük finom porrá. Tegyük egy légmentesen zárható üvegbe...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu