A dietetikus elárulja, hogyan lehet visszafordítani az inzulinrezisztenciát
Napjainkban egyre többeket érint az inzulinrezisztencia, amelyet sokan csak a 2-es típusú cukorbetegség egyik előfutáraként szoktak emlegetni. Mégis mind a mai napig nem olyan egyszerű megérteni, hogy mit is jelent és miért lehet olyan veszélyes ez a probléma. Ebben segít most Albert Apolka dietetikus, aki maga is szembesült már az inzulinrezisztenciával, és azt is elárulja, visszafordítható-e, illetve hogy mit tehetünk a megelőzéséért a mindennapokban. A szakértő: Albert Apolkadietetikus Fotó: @greenbitegirl Pontosan mikor beszélhetünk inzulinrezisztenciáról? Az inzulinrezisztencia hátterében rendkívül összetett anyagcsere-folyamatok zajlanak. Lényegében akkor alakul ki, amikor a sejtek inzulin érzékenysége csökken. Ahogy én is gyakran magyarázom: az inzulin olyan, mint a kulcs, amely kinyitja a zárat (inzulinreceptorok) a sejteken, hogy a glükóz, vagyis a cukor bejuthasson, és energiaként hasznosulhasson. Inzulinrezisztencia esetén azonban a sejtek nem reagálnak az inzulinra, azaz...
- Hirdetés -