Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ezt teszi a teába vagy a kávéba? Növeli a szívroham és a stroke kockázatát

Ezt teszi a teába vagy a kávéba? Növeli a szívroham és a stroke kockázatát Kürthy Judit 2024. 06. 20., cs - 12:01 Nem minden természetes és ártalmatlan, még ha annak tűnik is. A tudósok egy új lehetséges kockázattal álltak elő az érrendszeri megbetegedések esetében. Ártalmatlan összetevőként emlegetik, amely állítólag javítja az ízeket, de az ohiói Cleveland Clinic tudósainak legújabb kutatási eredményei szerint ez növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedést, például a szívroham vagy a stroke kockázatát. Kis mennyiségben néhány növényben megtalálható, például a szőlőben és a gombában, de iparilag is előállítják és nagyobb koncentrációban adják hozzá az élelmiszerekhez. Gyakran használják különösen az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú, valamint keto termékek édesítésére, amelyek jellemzően magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmúak – írja a LiveScience. Ez az összetevő a nulla kalóriatartalma miatt is népszerű. De miről van szó? „Természetes” cukorhelyettesítő A Nature Med...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Teljes útzár Szegednél