Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ezért kerülhet ötször annyiba a magyar eper, mint az import

Számos magyarországi üzletben négyszer-ötször annyit kérnek a hazai eperért, mint a külföldiért a napokban. Szakértő mondja el, mivel magyarázható a rendkívüli árkülönbség. Ilyenkor költséges előállítani a magyar epret Négyszer-ötször annyiba kerülhet a magyar eper, mint a külföldi a magyarországi boltokban a napokban. A szakértő szerint az árkülönbség elsősorban a helyi klimatikus adottságokkal magyarázható. Magyarországon a szamócaszezon április elején, vagy a hónap első felében kezdődik. Idén a korai kitavaszodás miatt 1-1,5 héttel előrébb van a szamócaszezon is. Helyenként akár két héttel is, így már húsvét előtt megjelent a magyar szamóca a boltokban. De Magyarországon, a mi klimatikus adottságaink mellett a szamócák ilyen korán csak és kizárólag üvegházban, vagy fűtött fóliaházban teremnek meg, szabadföldön egyelőre nem - idézi Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökének rádiós nyilatkozatát a 24. Hozzátette, a gyümölcsöt üve...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu