Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Tényleg bolond időket élünk: lassan szüretelhetjük Pécsett a kajszit!

A természet csaknem egy hónappal előrébb jár a szokatlanul enyhe, már-már nyárias időjárás miatt. Március végén, április elején közel harminc fokokat mértünk Pécsett, ami elképesztő, a nagy meleg és a sok napsütés pedig megtette hatását mediterrán városunkban. Az ismert séf, Lokodi Ákos például mai Facebook-bejegyzésében rácsodálkozott a kertjében lévő kajszifa terméseire – két és fél-három centisek már a gyümölcsök! – Elképesztő gyorsasággal fejlődnek, hiszen egy hete jöttek ki az első, kisujjkörömnyi kezdemények. Azóta iszonyatosan sokat nőttek – mondta lapunknak Lokodi Ákos. – Hozzáteszem, a kertünknek kiváló a mikroklímája, három oldalról körbe van zárva, védett, és folyamatosan idesüt a nap. Ha ez így megy tovább, néhány hét múlva már szedhetem is le a kajszit! A hozzászólásokból azért látszik, hogy nem mindenhol tartanak itt: „Nagyon durva a különbség a két országrész között, itt Egerben még csak most virágzott el...” Ha már egy séffel beszélgettünk egy ehető gyümölccsel kapcs...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu