Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Meglepően jó hatással van a szervezetünkre a csiperke gomba

Egyesek odavannak értük, míg mások szabályosan rettegnek tőlük: az ehető gombák a kutatók szerint azonban kifejezetten jó hatással vannak az emberi szervezetre. A Magyar Mezőgazdaság a healthnews.com-ra hivatkozva azt írja, hogy az Agaricus néven is ismert csiperke gomba jótékony hatással van egyebek között a vércukorszintünkre is. A cikk ezután külön kiemelte a kétspórás csiperkét, más néven az Agaricus bisporus-t, amely a kutatók szerint nem kis mennyiségű élelmi rostot és antioxidánsokat (például C-, D- és B12-vitamin, folsavak és polifenolok) tartalmaz. Sőt, egy részletes vizsgálat szerint az Agaricus bisporus a már említett vércukorszint mellett a koleszterinszint szabályozására is tökéletesen alkalmas. A Magyar Mezőgazdaság egy gombákkal kapcsolatos részletes tanulmányra is felhívta az olvasók figyelmét, amely a fehér gombák gazdag beltartalmára hívta fel a figyelmet. A kutatás szerint az ehető gombák ezen fajtája egyebek között jó minőségű fehérjét, magas rosttartalmat, nagy ...

Femcafe.hu

novekedes.hu

atv.hu

naphire.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Médiapiac

Gondola