Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Fosóka szilva és társai, 5 értékes, de mellőzött vadgyümölcs

A vadgyümölcsök gyakran tápláló finomságok, azonban az elmúlt évtizedekben úgy tűnik, kissé eltűntek a köztudatból. Pedig manapság is érdemes lehet ültetni néhány fajtájukat. Mutatunk ötöt, amelyeket különösen. Újra felfedezhetnénk néhány vadgyümölcsöt Manapság kevesebb szó esik a vadgyümölcsökről, pedig sok közülük rendkívül egészséges, tápláló és finom. Felsorolunk ötöt, amelyek több szempont miatt is nagyobb figyelmet érdemelnének Magyarországon. Fosóka szilva: Manapság inkább cseresznyeszilvaként, vagy mirabolánként emlegetik (Prunus cerasifera), azonban korábban fosóka, lotyóka, potyóka néven volt ismert. Felhasználják például aszalványnak vagy lekvárokhoz, de pálinkát is főznek belőle. Az ízletes, édeskés-savanykás gyümölcsöt adó tövises bokorfa jellemzően március végén zöldesfehéren virágzik. Gömbölyű termése sárga vagy piros. Az Egy.hu megjegyzi, az átlagosnál szárazabb viszonyokat is elviseli a növény. Kutyacseresznye: A zselnicemeggy (Padus avium) termése is ehető és finom...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Íme a Tisza Párt EP-listája