Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Éretten gyümölcs, éretlenül zöldség, de nem találós kérdés

A gyógyhatásairól is ismert jackfruit (ejtsd: dzsekfrút) különösen eltérő tulajdonságokat mutat az érése egyes fázisaiban. Érettségétől függően zöldségként vagy gyümölcsként is kezeli a gasztronómia. Ha nincs megérve, akkor zöldség a konyhában Az eperfafélék családjába tartozó jákafa termése a jackfruit. A hossza jellemzően 50-60 cm, a tömege 35-40 kg között alakul, de néha nagyobb termést is adnak a fák. Az örökzöld, akár 25 méteresre is megnövő növény Dél-Indiában őshonos, azonban előfordul Malajziában, Sri Lankán és Brazíliában is. Az éretlen, halványzöld termését omlós, rostos állaga miatt jellemzően zöldségként, illetve húshelyettesítőként kezeli a gasztronómia világszerte. Zölden, nyersen nem fogyasztható, főzést vagy sütést igényel. A naturális íze miatt általában fűszerezik, pácolják, esetleg főzés közben intenzíven ízesítik. A Magyar Mezőgazdaság szerint olyan magyaros ételekhez is érdemes kipróbálni, amelyek aprított húsdarabkákat, vagy darált húst tartalmaznak, de street ...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Eljött az arany reneszánsza

vasarnap.hu

10perc.hu

Íme a Tisza Párt EP-listája