Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Étrendek, melyek csökkenthetik a korai halálozás kockázatát

Egy, az ételek és az egészség közötti kapcsolatról szóló kutatás négy olyan étrendet azonosított, amely hozzájárulhat a korai halálozás veszélyének mérsékléséhez. Mutatjuk melyek ezek, valamint azt is, milyen élelemiszereket érdemes kerülni! Egészséges étrendeket azonosítottak kutatók 119 ezer ember étkezési szokásait 36 éven át vizsgálták kutatók. Az eredményeket összevetették négy elismert, egészséges táplálkozási rendszerrel: az „egészséges” és „alternatív egészséges” táplálkozási indexszel, az „alternatív mediterrán” étrenddel és az „egészséges növényi alapú” táplálkozással. A kutatási eredmények alapján megállapították: a megfigyeltek között azoknál, akik ragaszkodtak valamelyik táplálkozási mintához, csökkent a korai halálozás száma, valamint ritkábban fordult elő szív- és érrendszeri betegség, illetve rák, valamint légzőszervi megbetegedés - írja a Magyar Mezőgazdaság. A különböző étrendek között annyi a hasonlóság, hogy mindegyik ajánlja a teljes kiőrlésű gabonát, valamint a...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu

Megjelent Azahriah új lemeze