Károsak vagy sem a vörös húsok az egészségünkre?
Fontos szerepük van a fehérjéknek a kiegyensúlyozott táplálkozásban, azonban nem minden fehérje fogyasztása egyformán kedvező. Egyesek szerint hízáshoz és gyulladásokhoz is hozzájárulhat a vörös húsok fogyasztása. Mások szerint igenis van helyük az egészséges étrendben. Vita a vörös húsok fogyasztása körül Több szakértő állítja, hogy a vörös húsok nem illenek a szívbarát étrendbe, hiszen például szívkoszorúér-betegséghez is köthetőek, vagy elősegíthetik vastagbélrák kialakulását. Dana Ellis Hunnes dietetikus szerint is a sovány fehérjék kedvezőek lehetnek az egészségre, azonban kerülendő a vörös húsok fogyasztása. Ami a bélrendszer egészségét illeti, a vörös húsban olyan vegyületek vannak, amelyek megváltoztatják a bélrendszer savasságát, így hatással vannak a mikrobiomra - idézi Hunnes-t a Magyar Mezőgazdaság. A jó és a rossz baktériumok egyensúlyának az ilyen átrendeződése emésztési problémákat eredményezhet, például gázokat, puffadást és/vagy hasmenést. Ha a bélrendszer egyensúly...
- Hirdetés -