Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Árthat az egészségnek a mikró? Ilyen esetekben igen

Árthat az egészségnek a mikró? Ilyen esetekben igen Károly Beáta 2025. 08. 18., h - 11:52 A mikrohullámú sütő a legtöbb háztartásban megtalálható. Pár másodperc alatt felmelegíti az ételt, kiolvasztja a húst, sőt, néhány egyszerű fogást is el lehet benne készíteni különösebb erőfeszítés nélkül. A kényelem mellett azonban újra és újra felmerül a kérdés: vajon nem jelent-e egészségügyi kockázatot? A készülék kb. 2,45 GHz frekvenciájú elektromágneses sugárzással működik. Ez a sugárzás nem ionizáló, vagyis nincs elég energiája ahhoz, hogy károsítsa a DNS-t vagy rákot okozzon. Ahelyett, hogy „átvilágítaná” az ételt, a vízmolekulákat rezgeti, így keletkezik hő. Emiatt az étel inkább belülről melegszik át. A „veszélyes sugárzás” mítosza Az egyik leggyakoribb félelem: a mikró „besugároz”. A valóságban a hullámok a készülék belsejében maradnak, amit a fémfal és az ajtó rácsozott burkolata tart bent. Amíg a mikró nincs megsérülve, semmilyen sugárzás nem jut ki a konyhába. Még ha közvetlenül m...

Femcafe.hu

novekedes.hu

atv.hu

naphire.hu

Médiapiac

vasarnap.hu

10perc.hu

Gondola