Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának módosítása

Az Európai Bizottság (EU) 2025/666 rendelete módosítja az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a cellulóz alapú adalékanyagokra (pl. E460–E469). A módosítások célja az élelmiszerbiztonság további növelése, különösen a toxikus elemek (arzén, ólom, higany, kadmium) bevitelének csökkentése, valamint a kisgyermekekre és csecsemőkre vonatkozó védelem megerősítése. A módosítás a következő változtatásokat vezeti be: A nátrium-karboxi-metil-cellulóz, cellulózgumi (E 466) esetében visszavonásra kerül […] A Cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának módosítása bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.

Femcafe.hu

atv.hu

naphire.hu

Médiapiac

vasarnap.hu

10perc.hu

Gondola

Blikk