Különleges borkóstoló a VIRTU-ban: villányi élmények a legmagasabb szinten
A magyar borkultúra elhivatott szereplői egyedülálló szakmai összefogást hoztak létre a Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék 12 partner pincészetének részvételével. A programsorozat célja, hogy a Villányi borvidék prémium borait közelebb hozza a szakma és a borkedvelő közönség számára, elősegítve a hazai borkultúra fejlődését. A sorozat első eseménye 2025. március 11-én valósult meg, 128 méter magasan, a MOL Campus 28. emeletén található VIRTU Étteremben, amely nem csupán gasztronómiai kiválóságáról, hanem lenyűgöző panorámájáról is ismert. Az étterem hitvallásában kiemelten fontos a magyar gasztronómia és hozzá kapcsolódó borkultúra, így méltó helyszínéül szolgált a Villányi borritkaságok bemutatójának. A sétálókóstoló során nyolc kiemelkedő villányi pincészet mutatta be borait a "Magnumok és érlelési variációk" témájában, lehetőséget biztosítva 32 bor megkóstolására. A rendezvényen részt vevő borászatok: Bock Pince Gere Attila Pincészete Gere Tamás & Zsolt Pincészete Malat...
- Hirdetés -