Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Ezért ne hagyjuk ki az étrendből a mustárt

Sok évszázada fogyasztják az emberek a mustárt. Azon kevés fűszerek egyike volt, amit a szegényebbek is megengedhettek maguknak. Könnyű volt termeszteni, – nagy mennyiségben nevelhető, könnyen feldolgozható és hosszú ideig elálló. A különböző mustárfajok más-más színű maggal rendelkeznek: ismerünk fehér-, fekete- és barna mustármagot. Közös bennük az, hogy az ízük, aromájuk csak akkor szabadul ki, ha a magokat összezúzzuk, és vízzel alaposan elkeverjük. A fehér mustár magja kissé édeskés, a fekete erős, a barnát pedig inkább kesernyés ízvilág jellemzi. A magokból sok minden készülhet: fűszer, olaj, mártás és szósz is, de a növény más részei, például a levelei is ehetők - írja az Agroinform. Ezt teszi az egészségért Széles a mustárok palettája. A dijoni mustár egészben tartalmazza a barna mustár magját, amit fehérborral, fűszerekkel gazdagítanak. Indiában a sötétbarna szareptai mustár a befutó. Az angolok mustárja a chilivel dúsított vörös mustár változat, búzaliszttel sűrítve és cay...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu