Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nagy bajban van a makói vöröshagyma: végleg eltűnhet a magyar boltok polcairól?

A vöröshagyma a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a makói hagyma pedig mondhatni, világhírű, ám szépen lassan eltűnni látszik. Az elmúlt 4-5 évben stabil volt a termelésünk, az előző évben 70 ezer tonna körül alakult, az exportunk viszont nem jelentős, hiszen általában évi 1-2 ezer tonna között alakul. Ami az importot illeti, itt már jelentősen nagyobbak a számok: három éve még meghaladta a 20 ezer tonnát, azóta viszont folyamatosan csökken, de még így is 15 ezer tonna közelében van. Ennek csaknem negyede Hollandiából érkezett a tavalyi évben, de Ausztria is régóta fontos partnerünk, és Spanyolországból, Olaszországból is sokat importálunk. Hogy mi lesz a makói hagyma és en bloc hazai hagymatermesztés sorsa, annak járt utána az Agrárszektor.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu