Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Veszélyes lehet a krumpli, ha így eszed

Ne fogyasszuk bezöldült burgonyagumót, vagy éretlen paradicsomot - hívja fel a figyelmet az Agrárszektor cikkében. A burgonyafélék családjába tartozó növények éretlen állapotban mérgező solanint tartalmazhatnak. A csucsorfélék (Solanaceae) családjába tartozó növények számos méreganyagot tartalmaznak, melyek közül a legismertebb a solanin, egy idegméreg, amit e növények a baktériumok, gombák és a rovarok ellen termelnek. Különösen figyelnünk kell a jelekre, amikor burgonyát, paradicsomot, paprikát, vagy padlizsánt készítünk, fogyasztunk. Burgonyánál a felszín közelében termők, főleg melyek kiemelkedtek a földből és zöldes színűek, mivel védekezésre kényszerülnek, ezért bennük több solanin található. A gumó fény hatására megzöldül, solanintartalma a duplájára nőhet. A biztonság kedvéért a feldolgozás előtt érdemes a héjat vastagon lehámozni, és a rügyhelyeket, a "szemeket" kivágni, különösen decembertől, illetve amint egyetlen rügyező részt is felfedeztünk, az már veszélyes lehet. Bur...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Kiürült Párizs az olimpiára

vasarnap.hu

10perc.hu