Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

A málna csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát

A málna csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát B. Szentgáli Anikó 2024. 07. 02., k - 15:14 A málna nagy mennyiségű antioxidánst, például C-vitamint, kvercetint és ellagsavat tartalmaz. Ezek az anyagok segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól, amelyek hozzájárulhatnak az öregedéshez és a különböző betegségekhez. Sokan nem is sejtik a málnáról, hogy eredetileg fehér színű volt. Legalábbis az Ida tündérről és fiáról, Jupiterről szóló ősi legenda szerint. Amikor Ida málnát szedett, megszúrta az ujját, és abban a pillanatban vérszínűvé vált... Ma már akár kétszáz málnafajta is létezik, így könnyen előfordulhat, hogy narancssárga vagy sárga bogyókkal találkozunk. A sötétvörösben van a legtöbb antioxidáns, ugyanakkor ennek a nagyon régi, már a kőkorszakban is ismert bogyós gyümölcsnek minden fajtája bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban. A málna jót tesz az emésztésnek, a szemnek, a bőrnek és a hajnak – a japánok még fogyókúrás tablettákat is készí...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu