Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Hogyan kell lekvárt főzni? Ezekkel a tippekkel tökéletes lesz!

Hogyan kell lekvárt főzni? Ezekkel a tippekkel tökéletes lesz! Havran Kati 2024. 06. 26., sze - 13:18 A lekvárfőzés gyerekjáték annak, aki tudja, hogyan kell csinálni. Elég szem előtt tartani néhány fontos alapelvet, és úgy fog menni, mint a karikacsapás! A búzadara (kristálycukor) a legjobb választás a lekvárfőzéshez, különösen a magas pektintartalmú gyümölcsök esetében – tanácsolja a Záhradkár portál. Ne főzzünk egyszerre nagy mennyiségű gyümölcsöt. A lekvár túl sokáig fog sűrűsödni, a gyümölcs pedig veszít az ízéből. Ha nem szeretné, hogy a gyümölcsdarabok az üvegekbe töltéskor a tetejére emelkedjenek, a főzés után 15 percig hagyja a főtt gyümölcskeveréket a hőforrástól távol állni. Jó tanács az ínyenceknek Legtöbbünk valószínűleg kísértésbe esik, hogy a főzés során megkóstolja a finom illatú gyümölcsmasszát. Fontos azonban, hogy ilyenkor szigorú szabályokhoz tartsuk magunkat. Ha úgy dönt, hogy kóstolna egy kicsit, azt mindig egy tökéletesen tiszta kanállal tegye. Miután megkósto...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu