Hogyan kell lekvárt főzni? Ezekkel a tippekkel tökéletes lesz!
Hogyan kell lekvárt főzni? Ezekkel a tippekkel tökéletes lesz! Havran Kati 2024. 06. 26., sze - 13:18 A lekvárfőzés gyerekjáték annak, aki tudja, hogyan kell csinálni. Elég szem előtt tartani néhány fontos alapelvet, és úgy fog menni, mint a karikacsapás! A búzadara (kristálycukor) a legjobb választás a lekvárfőzéshez, különösen a magas pektintartalmú gyümölcsök esetében – tanácsolja a Záhradkár portál. Ne főzzünk egyszerre nagy mennyiségű gyümölcsöt. A lekvár túl sokáig fog sűrűsödni, a gyümölcs pedig veszít az ízéből. Ha nem szeretné, hogy a gyümölcsdarabok az üvegekbe töltéskor a tetejére emelkedjenek, a főzés után 15 percig hagyja a főtt gyümölcskeveréket a hőforrástól távol állni. Jó tanács az ínyenceknek Legtöbbünk valószínűleg kísértésbe esik, hogy a főzés során megkóstolja a finom illatú gyümölcsmasszát. Fontos azonban, hogy ilyenkor szigorú szabályokhoz tartsuk magunkat. Ha úgy dönt, hogy kóstolna egy kicsit, azt mindig egy tökéletesen tiszta kanállal tegye. Miután megkósto...
- Hirdetés -