A belga söröket is újragondolja ez a program
Egy sör összetétele alapján nemcsak annak ízét, hanem az arra adott fogyasztói értékeléseket is előre jelezheti egy mesterséges intelligencián (MI) alapuló program. Így az MI akár a sörfőzést is forradalmasíthatja. MI-n alapuló modell segítheti a sörfőzdéket A Leuveni Katolikus Egyetem kutatói szerint a mesterséges intelligencia segítségével tovább finomíthatók a minőségi sörök. Kevin Verstrepen és csapata az alkoholos ital aromáit befolyásoló molekulakapcsolatokat vizsgálta MI segítségével, mivel azok kapcsolatban állnak az ízélménnyel. A Guardian szerint 22 különböző típusú, körülbelül 250 kereskedelmi forgalomban lévő belga sör kémiai összetételét analizálták a tudósok. Később azokat egy 16 fős csapat értékelte 50 szempont alapján. Továbbá 180 ezer fogyasztói értékelést is felhasználtak a számítógépes modelljük megalkotásához. A kutatás célja egy olyan gépi tanuláson alapuló modell kidolgozása volt, amely képes előre jelezni egy recept alapján a sör ízét, valamint a várható fogya...
- Hirdetés -