Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Füstölt sonka, majonéz – mit mond az orvos a hagyományos húsvéti ételekről?

Füstölt sonka, majonéz – mit mond az orvos a hagyományos húsvéti ételekről? Balaskó Réka 2024. 03. 27., sze - 11:27 A húsvéti ünnepekre is jellemzőek a csordultig telt asztalok, süteményekkel és finom ételekkel. Hogyan kerülhetjük el a gyomorfájást? Füstölt hús: prof. MUDr. Jana Jurkovičová, CSc., a Károly Egyetem Orvosi Karának Higiéniai Intézetéből elmondta, hogy a füstölt húsok esetében fontos a jó minőség. Ezalatt azt érti, hogy ne tartalmazzon sok zsírt vagy adalékanyagot. A füstölt húsokkal szembeni ellenérvek általában különösen a magas só-, zsír-, nitrát- és kátránytartalomra vonatkoznak, amelyek a füstölés során keletkeznek, és rákkeltő anyagok. „Javaslom, hogy a füstölt húsokat csak mértékkel, kis mennyiségben fogyasszuk” – mondta. Majonézes saláta: Ez az étel egy igazi kalóriabomba, magas zsír- és energiatartalommal. Ha egészségesebb változatot akar fogyasztani belőle, jobb, ha megváltoztatja a receptet, és tejszínnel vagy joghurttal készíti el a majonéz helyett. A saláta...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu