A virágbimbó, amit érdemes becsempészni az ételekbe
Elsősorban téli fűszerként tartják számon a szegfűszeget, pedig egész évben érdemes lehet belecsempészni az ételekbe. Fogyasztásának számos kedvező hatása van az egészségre, és itthon is szinte bármelyik élelmiszerüzletben beszerezhető. Egy virágbimbó, ami karban tartja az egészséget A szegfűszeget mint fűszert egy Indonéziában őshonos örökzöld fa pirosló virágbimbójából készítik. A bimbókat pálmalevélben szárítják, amíg barnák nem lesznek. Minél fiatalabb egy bimbó, annál intenzívebb az illata. A Magyar Mezőgazdaság megjegyzi, a magyar szegfűszeg nevet azért kapta, mert az alakja szögre emlékeztet. A fűszer amellett, hogy évszázadok óta használják a konyhákban, például a hagyományos kínai orvoslásban is szerephez jutott. Nem csoda, hiszen az antioxidánsokban gazdag szegfűszeg amellett, hogy erős és ízletes ételízesítő, fogyasztása nagyban támogathatja a szervezet egészségét is. Soroljuk néhány kedvező tulajdonságát! Ezért érdemes rendszeresen használni szegfűszeget: Segíthet szabál...
- Hirdetés -