Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Az extrémebb pálinkák is helyet követelnek maguknak

A szakértő elmondta, melyik itthon termő gyümölcsök a legalkalmasabbak pálinkának, illetve melyekből kevésbé ajánlatos elkészíteni a párlatot. Kiderült az is, egyre népszerűbbek a vadgyümölcsök, illetve hogyan élte meg a pálinkaágazat az elmúlt időszak gazdasági nehézségeit. Egyre keresettebbek a különlegesebb gyümölcsökből készült pálinkák A törvény értelmében pálinkának csak olyan meghatározott eljárással készített gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett gyümölcsből (gyümölcsvelő is beleértendő) készítettek, valamint a cefrézését, a párlását, az érlelését és a palackozását is hazánkban végezték. Nem nevezhető pálinkának az a párlat, ami sűrítményből, aszalványból, szárítmányból, esetleg zöldségekből (például a tökfélék családjába tartozó dinnyefélékből) készült – tájékoztatta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke az Agrárszektort. A szakember hozzátette, a klasszikus pálinkák két meghatározó gyümölcse a barack és a szilva, de népszerű a meggy, az alma és...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Mesés osztalékot fizet a Mol

vasarnap.hu

10perc.hu