Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Fűszeres szilvalekvár sütőben készítve: sem cukor, sem tartósítószer nem kell hozzá

A sütőben sült szilvalekvár cukor és tartósítószer nélkül is tökéletes. A sűrűségét magad határozhatod meg. Remek ötlet lehet ilyenkor lekvárt tenni el télire. A sütőben sült szilvalekvárba még cukor sem kell, viszont változatosan fűszerezheted. Készülhet keményebbre vagy lágyabbra: ahogyan szeretitek. Sok munka nem lesz vele, viszont sokáig sül, és rendszeres időközönként meg kell keverni. A megadott mennyiségből sűrűségtől függően 1,2-2 kg lekvár készül. Szilvalekvár sütőben Hozzávalók 4 adaghoz 4 kg szilva 2 teáskanál fahéj 1 kávéskanál szegfűszeg Recept idők Előkészítési idő: 15 perc Elkészítési idő: 5 óra Elkészítés: A befőttesüvegeket csírátlanítsd kifőzéssel a sütőben vagy akár a mosogatógépben. A szilvát mosd meg, magozd ki. Darabold fel őket, és egyengesd el egy mély kerámia- vagy zománcos tepsiben. Told 180 fokos sütőbe, és fél óra múlva vedd ki, hogy átkeverd. Ekkor told vissza, és újabb fél óra múlva megint keverd át. Négy-hat órán keresztül süsd, attól függően, milyen k...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Összeomlott a Facebook

vasarnap.hu

10perc.hu