Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Póréhagyma termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek

A póréhagyma (Allium porrum) a hagymák családjába tartozik, évelő növény, mely már az ókori egyiptomiak is fogyasztottak. Alapvető alapanyaga a francia és a kínai konyhának. A felhasználása meglehetősen sokrétű, használják a vöröshagyma helyett, de salátákban és szendvicsekben nyersen is fogyasztható, vagy krémleves is készíthető belőle. Magas a vitamintartalma, A, B1, B2, C és K-vitamint is tartalmaz, de jelentős a kalcium, kálium, magnézium, vas, mangán és folsav tartalma is. A fokhagymához hasonló pozitív hatásairól is ismert. Mivel kevésbé erős az íze, mint a fokhagymának, a helyettesítésére is előszeretettel használják. A póréhagyma a konyhakertben is megterem, ha biztosítjuk számára a megfelelő feltételeket. […] A Póréhagyma termesztése – Tanácsok hobbikertészeknek bejegyzés először az Agrarvidek.hu oldalon jelent meg.

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu