Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Veres István: A sütőtök és a só

Veres István: A sütőtök és a só Köteles Szabolcs 2024. 10. 10., cs - 10:49 Édes húsa van a sütőtöknek, ráadásul olyasmit is hallani, hogy kristálycukorral hintik vagy mézzel locsolják a sült tököt, ha úgy ítélik meg, nem elég édes. Az idei nyár forró volt, és száraz, a sütőtök cukorfokával tehát nem kellene hogy baj legyen. A példány, amelyiket kóstoltam, édes volt, pedig nem is tudott egyenletesen narancssárgára érni a héja, zöldes volt helyenként. Nem baj ám, ha zöldes, sőt nem kell a malac elé dobni azokat a példányokat sem, amelyek teljesen zöldek maradtak még októberben is, és egyértelmű, hogy nem fognak narancssárgára érni. Ezek ugyan nem olyan édesek, mint a beérettek, viszont használhatóak így is, sőt. A beéretteket eltárolhatjuk télre sülttök- vagy süteménytöltelék-alapanyagnak, a zöldeket pedig fel lehet dolgozni elsőként. Főzhetünk belőlük valamilyen sós ételt, például sütőtökös-csirkés piláfot. Mivel fűszeres ételről van szó, a sütőtök édes íze szépen belesimul majd a ko...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu