Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Nyers vagy pasztőrözött tej? Melyik károsabb?

Nyers vagy pasztőrözött tej? Melyik károsabb? Károly Zsolt 2024. 08. 07., sze - 13:53 A tejről megoszlanak a vélemények. Míg egyesek a tejet az egyik legegészségesebb italnak tartják, mások rettegnek tőle. A legtöbb ember manapság még nem került kapcsolatba valódi nyers tehéntejjel. Hozzászoktunk a vásárolt tejhez, amelyet pasztőröznek és kezelnek, hogy ne tartalmazzon különböző anyagokat, baktériumokat, de az eredeti mennyiségű zsírt és egyébeket sem. Akik viszont ismerik a nyers tej ízét és állagát, azok a bolti, palackozott tejet gyenge vagy felhígított változatnak tartják. Mire való és hogyan működik a pasztőrözés? A mlieko.sk oldalon olvashatjuk, hogy a nyers tejet elővigyázatosságból hőkezelik, hogy kizárják az emésztőrendszeri betegségeket. A tejet magas pasztőrözéssel, ultramagas hőfokon vagy termoszterilizálással dolgozzák fel hermetikusan lezárt tartályokban. A pasztőrözés a tej 15 másodpercig tartó, kb. 71,7 C-os hőmérsékletre történő melegítése. Ez elpusztítja a tejben l...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Bajban az ipar, rossz számok érkeztek

vasarnap.hu

10perc.hu