Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Az igazi húsvéti sonka titka: hagyomány és minőség

Húsvét közeledtével sok családban felmerül a kérdés: Mi teszi igazán különlegessé a húsvéti sonkát? Az ünnephez kapcsolódó étkezési szokásokban gyökerező hagyományok mellett az igazi húsvéti sonka alapvetően két dologból áll: minőségi alapanyagokból és gondos elkészítésből. Ehhez ad most néhány tippet a Budapest legmagasabb pontján újonnan megnyitott étterem, a VIRTU ifjú séftehetsége, Lendvai Levente. A húsvéti sonka egy olyan fogás, amely hagyományosan a családi összejövetelek, ünnepi ebédek fontos eleme. Az elkészítés módja, a fűszerezése, a főzési ideje kapcsán sokan sokféle tanáccsal élnek, de az első és legfontosabb dologban mindenki egyetért: nem mindegy, hogy hol-milyen minőségű sonkát vásárolunk. Akkor jó a sonka, ha kívülről szép barnásan piros a fa füstjétől „Az én világomban a tökéletes sonka egy rituálé része. Ez a fajta sonka, ami a mi kultúrákban elterjedt, frissen a legjobb. Sokan beleesnek abba a hibába hogy szupermarketben vásárolják a kötözött sonkát, ami egy füst...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

10perc.hu