Itthon alig kapni ezt a húsfélét a boltokban: külföldön igazi luxus, megvesznek érte
A nyúl régi nemzeti alapanyagunk. Nagyon finom és tiszta a húsa. Sütve, rántva, pörköltnek- egyaránt tökéletes választás. Szenzációs étel készíthető belőle, amit a szakácsok, séfek tudása még inkább felemel. A nyúlgerinc filé, a nyúl lapocka, vagy a máj nagyon találó étel a vendégek számára. A nyúl igazi gourmet választás lehet. Sajnos, méltatlanul mellőzik ezt az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nyúl Terméktanács adatai szerint, a hazai nyúlágazat az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, s bár a pozitív trend idén megtört, a nyugat-európai piacokon jelentkező nyúlhiány lehetőséget teremthet az ágazat hazai szereplőinek a piacszerzésre.
- Hirdetés -