Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Három dolog érdekli a legtöbb embert élelmiszer-vásárláskor

Három szempontot vesz figyelembe a legtöbb magyar az élelmiszer-vásárláskor. Manapság a termék eredete és az, hogy fenntartható módon készül-e, nem sok mindenkit érdekel. Változtak a magyarok vásárlási szokásai A magyarok többségének leginkább három szempont mérvadó az élelmiszerek kiválasztásakor a boltokban – ez derült ki a Rama reprezentatív kutatásából. Ezek pedig: az ár, az íz és az, hogy mennyire egészséges. Az árat a válaszadók 58 százaléka jelölte meg, az ízt az 56 százalékuk, az étel egészséges voltát pedig a 45 százalékuk sorolta a legfontosabb szempontok közé. Kevésbé lényeges tényezők voltak a hagyományok, a termék származási helye és a fenntarthatóság. Ellentmondások a kutatásban A felmérés rávilágít: a megkérdezettek fele egyetért azzal, hogy a növényi alapú táplálkozás kisebb környezetterheléssel jár, azonban a fenntarthatósági szempontok érdemben mégsem befolyásolják a vásárlási döntéseiket. Emellett más ellentmondást is tartalmaz a kutatás. Például azt, hogy a válas...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Összeomlott a Facebook

vasarnap.hu

10perc.hu