Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Diósat vagy mákosat? A 400 éves pozsonyi kifli története

Diósat vagy mákosat? A 400 éves pozsonyi kifli története Sánta Szilárd 2022. 01. 16., v - 09:34 2022. január 16., vasárnap - 19:30 Szalon Friss ikon Off Törzs Azt hiszem, példa nélküli, hogy egy péksütemény az élvezeti értékén túl regényírásra (Fehér Béla: Kossuthkifli), filmsorozat-készítésre (az előbbi mű alapján, Rudolf Péter rendezésében) és újabban egy tanulmánykötet megírására is ihlessen. A változatos műfajú szövegeket összefogó kötetet ifj. Papp Sándor szerkesztette, akinek a pozsonyi kiflivel kapcsolatos személyes élményei mellett megférnek a saját és munkatársai (Július Cmorej, Ján Vyhnánek) a sütemény négyszáz éves történetével és utóéletével kapcsolatos kutatásai. Magyar, német és szlovák nyelvű újságok szolgáltak forrásul számukra, továbbá a Pozsonnyal foglalkozó különböző monográfiákból, a pozsonyi pékcéh irataiból, valamint a Pozsonyi Városi Levéltár és az Országos Széchényi Könyvtár állományából dolgoztak. A könyv a „400 éves legenda” történetének bemutatását annak k...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

Összeomlott a Facebook

vasarnap.hu

10perc.hu

Új szedánt mutatott be a Mazda