Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Népszerű zöldség, remek egészségügyi hatásokkal

Korábban is ismertek voltak az articsókabimbó fogyasztásának kedvező egészségügyi hatásai. Azonban egy frissen publikált kutatás felhívja a figyelmet az articsóka nem ehető részeiben rejlő „kincsekre” is. Sok előnye lehet az articsóka fogyasztásának Egy a Nutrients folyóiratban megjelent tanulmány szerint a Földközi-tenger térségében őshonos articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) bővelkedik ásványi anyagokban, antioxidánsokban és polifenolokban is. A növény fő, ehető része a zöld fellevelekbe burkolt bimbó. Ugyan a szára és a levelei nem fogyaszthatók, azonban fitokemikáliákat tartalmaznak. Emiatt olyan bioaktív vegyületek értékes forrásai, amelyek akár a rák, a neurodegeneratív rendellenességek, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kezelésénél is alkalmazhatók. Az articsóka melléktermékeinek alacsony a zsírtartalmuk, viszont gazdagok oldhatatlan rostokban, C-vitaminban, inulinban, ásványi anyagokban (például foszfor, kálium, nátrium), fenolokban és azok származékaiban (...

Femcafe.hu

Növekedés.hu

vasarnap.hu

Nyárköszöntő majális a Skanzenben

Szívszorító Kárpátalja

10perc.hu