Allergiát idézhetnek elő a karácsonyi ünnepek fűszerei

Allergiát idézhetnek elő a karácsonyi ünnepek fűszerei Kulcsár Péter 2025. 12. 28., v - 08:34 Sokakban fel sem merül, hogy pont az ételektől lehetnek rosszul. Az ételallergia az ünnepi időszakban gyakoribb, és könnyű összekeverni a megfázással vagy egy túl fűszeres étel okozta irritációval. Érdemes tudni, mely fűszerek válthatnak ki panaszt, és hogyan lehet felismerni a tüneteket. Fahéj – az ünnepek kedvence, de gyakori irritáló fűszer A fahéj az egyik leggyakoribb fűszerallergén. A benne lévő cinnamaldehid nevű vegyület okozhat torokkaparást, ajakbizsergést vagy köhögést, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben kerül az ételbe vagy italba. Nem valódi ételallergiáról van szó, inkább irritatív reakcióról, de a tünetek kellemetlenek lehetnek. Az érzékenyek gyakran a fahéjas teától, forralt bortól vagy mézeskalácstól tapasztalnak panaszokat. Szegfűszeg – erős illóolaj, ami torokkaparást okozhat A szegfűszegben található eugenol nevű anyag intenzív illatú és erős hatású. Néhány ember s...

Allergiát idézhetnek elő a karácsonyi ünnepek fűszerei

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → Új Szó

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!