Katalán krém karácsonyra: Farkas Richárd mutatja a tökéletes ünnepi desszertet

Ma a Penny séfje, Farkas Richárd mutatta be a katalán krém, a krémek királya elkészítését a Reggeliben. A tej citrushéjjal és fahéjjal fő, majd 30 perc pihentetés után leszűrik, hogy illatos és fűszeres legyen. A tojássárgát, cukrot és kukoricakeményítőt krémesre főzik, majd hidegen tálalják, narancsfilével a tetején vagy alján. A kristálycukrot szakácsfáklyával karamellizálják, így lesz a ropogós kéreg. Richárd azt is megosztotta, milyen menüvel készül az ünnepekre, így ez a desszert tökéletes választás lehet karácsonyra.

Katalán krém karácsonyra: Farkas Richárd mutatja a tökéletes ünnepi desszertet

Hamarosan átirányítunk a teljes cikkhez → RTL

Ha nem irányítanánk át automatikusan, kattints ide!